5 år med diabetes

I dag er det 5 år siden, Anastasia fik konstateret diabetes. Det var dagen efter min fars 80 års fødselsdag. Så ja, i går fejrede vi hans 85 år fødselsdag. Jeg plejer at sige, at min fars 80 års fødselsdag var den sidste rigtige lykkelige dag i mit liv. Det er selvfølgelig en sandhed med modifikationer.  Vi har masser af gode stunder, men ens tilværelse bliver nu engang smadret, når ens barn får så alvorlig en sygdom, som diabetes er.

Meget er sket i de 5 år, der er gået. Vi har 5 års erfaring. Anastasia er blevet 5 år ældre og kan dermed også mere selv. Hun kan ikke selv huske så meget af tiden før sin diabetes – men en gang imellem dukker der et minde op fra dengang, alt var tilladt.

Men selv om, der er gået 5 år, er det stadig ikke en let opgave at være diabetiker eller have et diabetesbarn.

Anastasia har gode dage, og hun har dårlige dage.

Vi håber stadig, at kuren kommer. Anastasia har dage, hvor hun virkelig hader det at have diabetes. Det er dage, hvor hun har rigtig ondt af sig selv. Det er de dage, hvor vi har svært ved at kontrollere blodsukkeret.

Når Anastasia har “umulige” dage, er det svært for vi forældre. Man kan få lyst til bare at trække dynen op over hovedet og forsøge at glemme alt det trælse, som man ved, man skal tage stilling til i dagens løb. Men vi lader selvfølgelig ikke stå til. Vi kæmper for Anastasia. Vi kæmper for, at hun har det godt nu. Og vi kæmper for, at hun skal få en god fremtid og et godt liv. Det vil enhver forældre vel gøre for sit barn. Der er blot lidt flere kampe, når man har et kronisk sygt barn.

Vores drøm for 5 år siden var, at der fandtes en kur i løbet af 10 år. Vores drøm er stadig, at denne hjemmeside er irrelevant om 5 år. Men realistisk set tror vi nok ikke helt på, at kuren er her om 5 år. Vi tror på kuren – det er blot et spørgsmål om, hvornår den kommer. Så indtil da “fejrer” vi den 30. september som Anastasias “diabetes-fødselsdag”.

Tags:

One Response to “5 år med diabetes”

  1. anette siger:

    Kære Anasasia og familie

    I ønskes en rigtig glædelig jul. Der har været stille på jeres blog i lang tid, men jeg håber at det går godt med Anastasia 🙂

    Hilsen
    Anette

Leave a Reply