Alt har en pris

Ξ august 7th, 2009 | → 0 Kommentarer | ∇ Sygdom |

Her i forsommeren har jeg haft nogle problemer med maven. Jeg havde mere eller mindre forstoppelse og diaré på samme tid. Sommetider mest det ene og andre gange mest det andet. Samtidig var jeg frygtelig træt og havde meget let ved at blive svimmel.

I starten troede jeg, at det snart gik over af sig selv. Men efterhånden synes jeg, at det lignede de symptomer man kan have når creatinet er højt. Jeg var blevet klar over, at jeg skulle til læge. Men da jeg troede, at det var et nyre problem og jeg skulle til kontrol på Skejby og ca. 14 dage – trak jeg tiden.
På Skejby stillede de nogle uddybende spørgsmål og jeg måtte svare ja de fleste. Ja jeg var træt, havde tabte mig, havde ikke altid appetit etc. Det eneste jeg kunne svare nej til var, at jeg havde blod i afføringen – i hvert fald ikke hvad jeg havde set.

Jeg kan ligeså godt indrømme det – jeg fik en skideballe. Jeg var gået alt for længe med og jeg fik streng besked på at gå til min egen læge hurtigst muligt. Dog ville de lige sende et brev først.

Det hele var sådan lidt mærkeligt – jeg kunne godt mærke at der var noget ”i luften”.

Jeg fik en tid hos lægen efter jeg havde sikre mig at brevet var kommet.

Hos lægen komme jeg igen i ”forhør” og til sidst komme det så uden omsvøb. ”Ja de symptomer du har, kan være tegn på kræft i tyktarmen og endvidere skriver de fra Skejby at du har en forøget risiko for kræft”.

Det havde jeg ikke set komme – jeg blev noget overrasket og selvfølgelig nervøs. Enden blev, at alle indledende undersøgelser blev droppet og jeg blev henvis til en kikket undersøgelse med det samme.

Kikket undersøgelsen viste ikke noget unormalt – så det hele endte fredeligt. Men det har godt nok sat nogle tanker i gang og givet en sommer med nervøsitet.

Jeg vidste jo godt, at medicinen giver en øget risiko for alle mulige og umulige sygdomme – også kræft og andre alvorlige sygdomme. Men det var alligevel noget af en forskrækkelse pludselig så at skulle til en knald eller fald undersøgelse.

Jeg kan selvfølgelig ikke lade være med at tænke på, hvornår der næste gang opstår en mistanke og om jeg til den tid er også er så heldig, at jeg klare frisag.

Men som det stod et sted – skal man huske på, at transplantation og den der af følgende medicin er livsforlængende og at bivirkninger skal ses i det lys. Kort sagt, hvis jeg ikke var transplanteret og tog medicinen var jeg sandsynligvis død, så derfor kan/må man acceptere de alvorlige bivirkninger.

Dette argument forstå jeg selvfølgelig godt – det den forståelse kan ikke ændre ved at det har været en rigtig ubehagelig oplevelse.

Tags: 

 

JDRF Walk Festival

Ξ april 4th, 2009 | → 0 Kommentarer | ∇ Ingen kategori |

Den 14. juni 2009 afholder JDRF den årlige Walk Festival i København. I den anledning er der startet en indsamling for at rejse midler til støtte for forskning i en kur mod diabetes.

Hvis du har lyst til at give et bidrag kan dette gøres på Anastasias indsamling.

Tags: 

 

Støt JDRF

Ξ december 17th, 2008 | → 0 Kommentarer | ∇ Min mening |

Lige for tiden er det ikke min nyresygdom der er i centrum. Det er type 1 diabetes. Som jeg ser det, skal en evt. kur mod type 1 diabetes kommer fra privat forskning. Hvorfor ? – ja hvem er interesseret i at save den gren over de selv sidder på – dvs. hvilken diabetes industri vil have interesse i en kur ?

For mig er vejen til en kur JDRF – hvis mål er helbredelse.

Tags: 

 

Er alt ok ?

Ξ november 14th, 2008 | → 0 Kommentarer | ∇ Min mening, Sygdom |

Jeg har fået taget de ekstra blodprøver for en godt uge siden og har ikke hørt fra sygehuset endnu. Dette betyder sandsynligvis, at de er ok. Jeg har selv set resultaterne og jeg syntes ikke umiddelbart, at de så ok ud.
Jeg synes, det er en meget dum procedure sygehuset har omkring blodprøvesvar. Hvis der er noget galt få du besked. Jeg kan godt forstå dette princip udfra et praktisk synspunkt – men det er ikke sjovt for patienterne.
Faktisk står jeg nu i den situation, at jeg ikke ved om de nye prøver overhoved er blevet set af en læge. Så i princippet kan jeg gå indtil næste kontrol om 3 mdr. og blive mere og mere syg uden nogen opdager det.
Endvidere er ventetiden forbandet – for hvorlænge skal man vente, før man kan stole på, at resultaterne er ok ?
Ved en normal kontrol kan jeg til nød leve med, at intet svar er et godt svar. Men i denne situation, hvor de normale prøver er “dårlige”, ville jeg ønske, at man fik besked under alle omstændigheder!

Tags: ,

 

Diabetes indlæg

Ξ oktober 29th, 2008 | → 0 Kommentarer | ∇ Sygdom |

Diabetes indlæg kommer i fremtiden på Familien med type 1 diabetes

Tags: 

 

Stigning i kreatinin

Ξ oktober 27th, 2008 | → 0 Kommentarer | ∇ Ingen kategori |

Jeg har modtaget et brev fra Skejby – mit kreatinin tal var steget ved sidste kontrol. Så nu skal jeg have taget nye blodprøver. Jeg håber på, at alle problemerne omkring Anastasias diabetes har skabt “kaos” i min medicin/kemi, så de nye prøver vil være “normale”. Hvis nyrefunktionen for alvor er på vej ned – ja så er det faktisk lige det der mangler for at gøre alt “perfekt”.
De nye prøver skal tages om ca. 2 uger – det bliver lange 2 uger!

Hvordan går det ?

Ξ oktober 22nd, 2008 | → 1 Kommentar | ∇ Livet, Sygdom |

Jeg var til kontrol på Skejby idag. Jeg fik det sædvandlige spørgsmål: “Hvordan går det ?”. Mit svar var både godt og skidt. Min egen nyresygdom går godt, jeg mærker ikke noget til den og tænker ikke rigtig på min sygdom.
Men Anastasias diabetes har godt nok “væltet” mig og hele familien. Ca. en gang om dagen får hun lavt blodsukker – i dag var den pludselig 1.9 – Gitte var nødt til at hælde juice i hende, hun kunne/ville ikke drikke. Det er simpelhen en uhyggelig oplevelse – det er ligesom om, at “lyset” stille går ud på pigen, mens man selv skal bevare roen og være 100% effektiv.
Jeg håber snart, at der kommer lidt mere ro på. Lige nu tør vi ikke at lade hende ude af syne bare et øjeblik – vi har oplevet, at der kan gå 10 minuter fra vi har en frisk pige til der kræves aktion.

Tags: ,

 

Altid

Ξ oktober 5th, 2008 | → 1 Kommentar | ∇ Livet, Sygdom |

Altid

En dag, en tirsdag, en god dag, en dejlig dag.
En telefon, et opkald, en stemme knækker, en stemme i smerte, et chok.
En taxi, en tur, en stilhed, en chauffør der ved besked, et mareridt.

En afdeling, et sygehus, en ventetid, et håb, et nok bare.
En prøve, en blod prøve, et skrig, en bøn, et – jeg vil hjem.
En tid, en ventetid, en rask pige på cykel.

Et svar, en sprøjte, en sprøjte af mange, et håb forsvinder.
Et valg – pille/mikstur, et forsøg, en kamp, et par øjne med fortvivlet skræk.
En engle, et håndværk, et se mig, en pille forsvinder.

En læge, en dom, en diagnose – diabetes.
Et spørgsmål, et svar – altid, en læge med tårer, en vished.
En pige, en fremtid ?, en anden fremtid ?

En indlæggelse, en oplæring, en proces, en dag af gangen.
En klovn, et smil, en blodprøve, et enkelt av, en lykke.
En pige, en anden pige, en pige stikkes, en pige i uvidenhed.

En dag.
Et altid.
En sorgløs fremtid forsvandt.

/Far

Min datter Anastasia på 5 år har fået diabetes type 1, verdens gladeste, søde lille pige  – hvor er livet urimeligt. 

 

 

Tags: ,

 

Årsdag

Ξ september 22nd, 2008 | → 0 Kommentarer | ∇ Livet, Min mening, Sygdom |

I dag har jeg “fødselsdag” – ja dvs. at det er årsdagen for min transplantation.

Det er en mærkelig dag. På den ene side har jeg lyst til at fejre det til den store guldmedalje. På den anden side ved jeg også, at min festdag ikke er alles festdag.

Så jeg glæder mig lidt stille.

Husk at besøge organdonor hvis du ikke allerede har gjort dette.

Tags: , , ,

 

Campinghabitten.dk – opdateret

Ξ september 21st, 2008 | → 0 Kommentarer | ∇ Camping |

Campinghabitten.dk er blevet opdateret med en rejsebeskrivelse fra vores campingferie til Bornholm og Sydsverige.

Broen ved Dalabadets Camping i det sidste lys

Der er også kommet flere sjove campinglinks, flere billede-videoer og beskrivelse af campingpladser.

Rigtig god fornøjelse!

Tags: 

 

Næste side »

Om Mig

    Jeg hedder Lars Skøtt Chris­ten­sen. Jeg er gift og har 2 piger. Jeg arbejder som system­udvik­ler hos Unik System Design

    Jeg blev efter lang tids nyre­sygdom nyre­trans­planteret i 2001 og ønsker med denne blog, at give håb til dem der des­være stadig står på vente­listen til et nyt organ. Og samtidig vise alle andre at organ­dona­tion faktisk giver liv.

FlickR