Lykken er 1000m

Ξ januar 13th, 2008 | → 1 Kommentar | ∇ Før og efter, Livet |

Min kondi er ikke ligefrem den bedste. Og ja jeg kunne godt tåle at tabe nogle kilo. Måske derfor tog jeg med min datter i svømmehallen. Så kunne jeg tage mig en svømmetur, mens hun legede med de andre børn.

Det er lang tid siden, at jeg sidst har svømmet – trods det svømmede jeg 1000m uden besvær. I sig selv ikke nogen bedrift – men det satte alligevel nogle tanker igang. Jeg kom til at tænke på dengang, jeg knap nok kunne gå til bussen og måtte sætte mig på en bænk ved hver given lejlighed. Ja lykke er at kunne svømme 1000m – når man får lyst.

Tags: ,

 

SIG-træthed/kronisk træthed

Ξ december 27th, 2007 | → 0 Kommentarer | ∇ Før og efter |

I december nummeret af Nyre Nyt omtales kronisk træthed (SIG-træthed). Den husker jeg godt – den kan være altødelæggende. Min oplevelse var, at det var, som at leve på et knivsæg. Hvis man overtrådte en usynlig linje – sagde kroppen simpelhen stop, og det tog dage før man kunne noget somhelst. Faktisk var jeg nødt til at ligge på sofaen en dag eller to hvis jeg “overanstrængte” mig.

Mens jeg var i dialyse gjorde jeg en dyd ud af at passe min have. Når haven trængte til en let rengøring – tog det ca. en uge., med ca. 15-20 minuter hver dag. På den måde kunne jeg undgå at bryde samme af træthed. Når jeg i dag tænker tilbage på dette forekommer dette noget uforståelig. I dag tager jeg let først på arbejde, handler ind, laver mad, gør rent/ryder op og så om aften giver jeg haven den store tur i løbet af 3 timer. Og dette velogmærke uden at være speciel træt. Var der nogle som nævnte forbedret livskvalitet efter en nyretransplantation.

Tags: ,

 

Om Mig

    Jeg hedder Lars Skøtt Chris­ten­sen. Jeg er gift og har 2 piger. Jeg arbejder som system­udvik­ler hos Unik System Design

    Jeg blev efter lang tids nyre­sygdom nyre­trans­planteret i 2001 og ønsker med denne blog, at give håb til dem der des­være stadig står på vente­listen til et nyt organ. Og samtidig vise alle andre at organ­dona­tion faktisk giver liv.

FlickR