Støt JDRF

Ξ december 17th, 2008 | → 0 Kommentarer | ∇ Min mening |

Lige for tiden er det ikke min nyresygdom der er i centrum. Det er type 1 diabetes. Som jeg ser det, skal en evt. kur mod type 1 diabetes kommer fra privat forskning. Hvorfor ? – ja hvem er interesseret i at save den gren over de selv sidder på – dvs. hvilken diabetes industri vil have interesse i en kur ?

For mig er vejen til en kur JDRF – hvis mål er helbredelse.

Tags: 

 

Er alt ok ?

Ξ november 14th, 2008 | → 0 Kommentarer | ∇ Min mening, Sygdom |

Jeg har fået taget de ekstra blodprøver for en godt uge siden og har ikke hørt fra sygehuset endnu. Dette betyder sandsynligvis, at de er ok. Jeg har selv set resultaterne og jeg syntes ikke umiddelbart, at de så ok ud.
Jeg synes, det er en meget dum procedure sygehuset har omkring blodprøvesvar. Hvis der er noget galt få du besked. Jeg kan godt forstå dette princip udfra et praktisk synspunkt – men det er ikke sjovt for patienterne.
Faktisk står jeg nu i den situation, at jeg ikke ved om de nye prøver overhoved er blevet set af en læge. Så i princippet kan jeg gå indtil næste kontrol om 3 mdr. og blive mere og mere syg uden nogen opdager det.
Endvidere er ventetiden forbandet – for hvorlænge skal man vente, før man kan stole på, at resultaterne er ok ?
Ved en normal kontrol kan jeg til nød leve med, at intet svar er et godt svar. Men i denne situation, hvor de normale prøver er “dårlige”, ville jeg ønske, at man fik besked under alle omstændigheder!

Tags: ,

 

Årsdag

Ξ september 22nd, 2008 | → 0 Kommentarer | ∇ Livet, Min mening, Sygdom |

I dag har jeg “fødselsdag” – ja dvs. at det er årsdagen for min transplantation.

Det er en mærkelig dag. På den ene side har jeg lyst til at fejre det til den store guldmedalje. På den anden side ved jeg også, at min festdag ikke er alles festdag.

Så jeg glæder mig lidt stille.

Husk at besøge organdonor hvis du ikke allerede har gjort dette.

Tags: , , ,

 

Strejkeramt

Ξ maj 8th, 2008 | → 0 Kommentarer | ∇ Min mening |

Mit kontrol besøg i Skejby er blevet aflyst pga. strejken. jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal mene om det. jeg troede, at jeg skulle gå til kontrol pga. at det var vigtig og livsforlængende. Men nu er ussel mammon pludselig mere vigtig. Hold kæft hvor de spiller med menneskers liv !. Jeg håber bare ikke, at der er nogle, som går med en uopdaget begyndende afstødning, for højt blodtryk – som resultere i en hjerneblødning eller at nogle simplehen bliver forvirret, løber tør for medicin og derfor holder op med at tage deres medicin.
For mig hænger det bare ikke sammen, at man viger sit liv til at hjælpe syge og gamle – og så går i strejke.

Tags: ,

 

Flammen der gik ud

Ξ april 7th, 2008 | → 0 Kommentarer | ∇ Min mening |

Jeg har miste noget af min naive barnetro i dag. Jeg så, at man slukkede den olympiske flamme i Paris. Jeg har jo nok altid vidst, at de havde en backup – på en eller anden måde, men alligevel.
For mig var det ikke kun flammen de slukkede, de slukkede også min fasination af de olympiske lege og den olympiske ide – og den kan de ikke bare tænde igen.

Tags: 

 

Gadekamp

Ξ april 5th, 2008 | → 1 Kommentar | ∇ Min mening |

I dag var så dagen, hvor jeg var på gaden for at kæmpe for, at få flere til at tage stilling til organdonation. Det var en meget lærerig oplevelse. Jeg lærte, at mange absolut ikke ønsker at bliver konfronteret med spørgsmål omkring organdonation. Men jeg lærte også, at mange er helt afklaret, men bare ikke har fået sig taget sammen til at lade sig registerer. 

Den sidste gruppe fik idag den manglende anledning og vil sikkert lade sig registerer. For mig er den første gruppe mere interessant, for det er dem som fremtidige kampagner – efter min mening – skal rette sig imod. At spørge dem “Vil du være organdonor” – er det samme som “Vil du gerne dø”. Jeg tror, at man ville kunne opnå et bedre resultat ved at vende hele spørgsmålet om till noget i retning af “Vil du modtage et organ”. Hvis svaret på dette er ja – må man som konsekvens sige ja til organdonation.

Om ideen er brugbar i praksis må reklamefolk/psykologer afgøre. 

Tags: ,

 

Tag Stilling NU

Ξ marts 23rd, 2008 | → 0 Kommentarer | ∇ Min mening |

Jeg har lige meldt mig til kampanen “Tag Stilling Nu” – på donordag. Så den 5. april vil jeg stå på gaden og dele materiale ud. Hvis det bare får en til at tage stilling så bliver jeg glad.

Hvad med dig har du taget stilling ?? – ellers gør det nu – ikke mindst for at hjælpe dem du holder af, for hvem ønsker at skulle tage stilling for andre ?

Tags: 

 

Kamp mod forsikringsselskabet

Ξ februar 22nd, 2008 | → 0 Kommentarer | ∇ Min mening, Sygdom |

I Basta den 21/2/2008 var det et indslag omkring forsikringsselskabers uvilje mod at udbetale korrekte erstatninger.

Dette giver anledning til årelange kampe mod forsikringsselskaberne, en kamp som kun de stærkeste har en kinamand chance for at vinde.

Jeg har selv oplevet dette. I forbindelse med min nyresygdom, skulle jeg have ubetalt nogle invalide forsikringer. Jeg var heldig har have sådanne forsikringer og jeg havde faktisk to. Forskellen i sagsbehandlingen var rystende. Det ene selskab var meget hjælpsom, de have faktisk socialrådgiver ansatte, som jeg kunne tale med. Efter at de havde fået det bevis, som de selvfølgelig skulle have, blev penge udbetalt og jeg fik besked på, at jeg skulle huske, at give selskabet besked, hvis jeg blev rask. Da jeg blev rask gav jeg besked og måtte betale lidt tilbage til selskabet. Og det var det!

Det andet selskab var et rent mareridt. For det første var den nul hjælp, og man skulle udfylde nogle meget lange skemaer, og når jeg siger lange mener jeg lange og indviklede, så indviklede, at jeg vil påstå, at ingen kan udfylde dem korrekte.

Og disse skemaer skulle ikke udfyldes en gang – nej ca. hver 3 mdr. Jeg kunne jo være blevet rask ! Da der var udsigt til, at jeg blev rask stopped selskabet udbetalingerne og der gik ca. et år inden jeg fik de sidst penge. Under den sidste slåskamp kom de føromtalte skemaer i aktion, jeg havde jo glemt at skrive “dit og dat” på skema 3, selv om et stod på skema 4 etc. Og jeg fik aldrig alle mine penge – jeg gav simplehed op.

Set i bakspejlet kan jeg kun tolke det som en bevidst politik, gør det indviklet og press dem på økonomien. Tænk engang at være syg og kæmpe for at blive rask og så pludselig kommer der bare ikke flere penge – det hjælper sku´ ikke meget, at penge komme efter et år !!

Jeg synes det er meget mærkeligt og udforskammet, at man kun får god kundebehandling, når man skal tegne en ny forsikring. For mig bliver man først rigtig kunde, når man skal have en erstatning.

Mit råd til nogle som kommer i samme situation er kort – søg hjælp, enten hos en advokat eller en anden uafhængig instans. Selv havde jeg stor glæde af Nyreforeningen.

Jeg har bevidst ikke nævnt selskaberne – de er bare eksempler fra en betændt branche.

Tags: 

 

De sorte spejdere – ren mobning

Ξ januar 25th, 2008 | → 1 Kommentar | ∇ Min mening |

Jeg hører “De sorte spejdere” næsten hver dag – pga. at det passer med min tur hjem fra arbejde. I starten syntes jeg, at de var forryende – sjove og med en rigtig mængde sort humor.
Men som tiden går, hælder jeg mere og mere til, at de bare uforskammede og mobber folk for åben mikrofon. Hvis de på den ene eller anden måde får held til at få “alternativ” person i telefonen, giver de den hele armen. Det alternative kan være næsten hvad som helst, f.eks. dialekt, beskæftigelse eller idag – barn og syg.
Personlig mener jeg, at de krydser den meget fine linje mellem hysterisk sjovt og vildt uforskammet.

Tags: 

 

Lille spejl på væggen der – hvilken sygdom er finest i landet her

Ξ december 16th, 2007 | → 0 Kommentarer | ∇ Min mening |

Der skal ikke herske nogen tvivl om at kræft er en frygtelig sygdom – som kræver og fortjener den absolutte bedste behandling. Når dette er sagt synes jeg, at der er meget forkert, at man i Danmark betrager nogle sygdomme som finere end andre. Hvis man skal tage yderpunkterne kan man tage kræft og depression, begge sygdomme som man kan dø af.

Der er lige blevet lavet en kræft plan, hvor kræft skal behandles som en akut sygdom. Det er jo godt nok, hvis man har kræft – men hvad hvis man nu er så uheldig, at have en anden sygdom, så er det vel ikke rimeligt, at man kommer til at vente pga. at kræft har ændret status.

Jvf. det sidste nummer af NyreNyt er det ikke mindre, hvad er sker – forskellige dele af forberedelser til dialyse er pludselig blevet ikke akutte. Man kunne godt få den tanke, at denne omprioritering ikke kommer helt tilfældig lige nu. Hvis nogen skulle være i tvivl så er man meget, meget syg, når dialyse er påkrævet. Jeg vil tillade mig at sammenligne det med at komme i respirator.

Jeg mener, at Danmark er så rigt, at vi skal have råd til, at alle kan få den absolut bedste behandlig. Det skal ikke være nogen prioritering efter om den sygdom man tilfældigvis har er politisk hot eller ej.

Tags: ,

 

Om Mig

    Jeg hedder Lars Skøtt Chris­ten­sen. Jeg er gift og har 2 piger. Jeg arbejder som system­udvik­ler hos Unik System Design

    Jeg blev efter lang tids nyre­sygdom nyre­trans­planteret i 2001 og ønsker med denne blog, at give håb til dem der des­være stadig står på vente­listen til et nyt organ. Og samtidig vise alle andre at organ­dona­tion faktisk giver liv.

FlickR