SIG-træthed/kronisk træthed

Ξ december 27th, 2007 | → 0 Kommentarer | ∇ Før og efter |

I december nummeret af Nyre Nyt omtales kronisk træthed (SIG-træthed). Den husker jeg godt – den kan være altødelæggende. Min oplevelse var, at det var, som at leve på et knivsæg. Hvis man overtrådte en usynlig linje – sagde kroppen simpelhen stop, og det tog dage før man kunne noget somhelst. Faktisk var jeg nødt til at ligge på sofaen en dag eller to hvis jeg “overanstrængte” mig.

Mens jeg var i dialyse gjorde jeg en dyd ud af at passe min have. Når haven trængte til en let rengøring – tog det ca. en uge., med ca. 15-20 minuter hver dag. På den måde kunne jeg undgå at bryde samme af træthed. Når jeg i dag tænker tilbage på dette forekommer dette noget uforståelig. I dag tager jeg let først på arbejde, handler ind, laver mad, gør rent/ryder op og så om aften giver jeg haven den store tur i løbet af 3 timer. Og dette velogmærke uden at være speciel træt. Var der nogle som nævnte forbedret livskvalitet efter en nyretransplantation.

Tags: ,

 

Leg med Morpheus Photo Morpher

Ξ december 16th, 2007 | → 0 Kommentarer | ∇ Foto |

Jeg har downloaded Morpheus Photo Morpher og leget lidt med programmet og nogle blomsterbilleder. Man kan se reslutatet her. Der er sådan set kun en kedelig ting – de vil have nogle penge før jeg kan bruge programmet igen – men heldigvis er det snart jul.

Tags: ,

 

Campingsæsonen slut

Ξ december 16th, 2007 | → 0 Kommentarer | ∇ Camping |

For mig/os er campingsæsonen slut. Campingvognen er gjort vinterklar og sat i hi. For mig var denne sæson lidt af en skuffelse. Vi har gjort som vi plejer – været afsted i de små ferier i løbet af året og så tre uger i sommerferien. Vi har være lidt plaget af sygdom – det er ikke rigtig sjovt for nogle, når enten far, mor eller børn er syge på en campingtur. Sommerferien gik til Norge.

Men hvorfor er jeg så skuffet – ja det ved jeg ikke rigtig. Jeg tror det er fordi vi ligesom er løbet tør for nye spændende ideer. Vi har været på campingferie siden 1990 – og især jeg er meget glad for at komme nye steder hen. Men de ukendte områder er nu, så langt væk, at vi viger tilbage for at kører derhen. Sidste år var en supersæson – vi var i Holland i sommerferien og havde en virkelige dejlig ferie alle sammen. Så det var næsten umulig at gøre i år til samme succes.

Men jeg skal ikke klage tænk at kunne tage på ferie uden at skulle tænke på dialyse, væske-planlægning, forhåndgodkendelser etc. – så er alt jo godt ligemeget hvor man er.

Tags: ,

 

Pinjetræet

Ξ december 16th, 2007 | → 3 Kommentarer | ∇ Have, Natur |

Sidste jul købte vi en stor pinjekogle – sådan bare som pynt. I løbet af året gik den istykker og der faldt frø/kerner ud. Sammen med min mindste datter plantede jeg nogle af disse kerne – for det kunne jo være. Og pludselig en dag var det noget grønt, der tittede frem. Min datter var meget begejstret.

pinjetræ

Hvis det nu lykkes at få et stort træ ud af det, havde jeg håbet at kunne plante det ud i haven. Men ak og ve – jeg har fundet ud af, at et pinjetræ ikke tåler frost – og der for ikke kan gro i haven.

Så den må få en plads indenfor. Men indtil videre følger min datter og jeg vidunderet i vinduet.

Tags: 

 

Lille spejl på væggen der – hvilken sygdom er finest i landet her

Ξ december 16th, 2007 | → 0 Kommentarer | ∇ Min mening |

Der skal ikke herske nogen tvivl om at kræft er en frygtelig sygdom – som kræver og fortjener den absolutte bedste behandling. Når dette er sagt synes jeg, at der er meget forkert, at man i Danmark betrager nogle sygdomme som finere end andre. Hvis man skal tage yderpunkterne kan man tage kræft og depression, begge sygdomme som man kan dø af.

Der er lige blevet lavet en kræft plan, hvor kræft skal behandles som en akut sygdom. Det er jo godt nok, hvis man har kræft – men hvad hvis man nu er så uheldig, at have en anden sygdom, så er det vel ikke rimeligt, at man kommer til at vente pga. at kræft har ændret status.

Jvf. det sidste nummer af NyreNyt er det ikke mindre, hvad er sker – forskellige dele af forberedelser til dialyse er pludselig blevet ikke akutte. Man kunne godt få den tanke, at denne omprioritering ikke kommer helt tilfældig lige nu. Hvis nogen skulle være i tvivl så er man meget, meget syg, når dialyse er påkrævet. Jeg vil tillade mig at sammenligne det med at komme i respirator.

Jeg mener, at Danmark er så rigt, at vi skal have råd til, at alle kan få den absolut bedste behandlig. Det skal ikke være nogen prioritering efter om den sygdom man tilfældigvis har er politisk hot eller ej.

Tags: ,

 

Flickr

Ξ december 16th, 2007 | → 1 Kommentar | ∇ Foto |

Jeg har gennem et stykke tid fuldt lidt med på fotokritik.dk. Men så opdagede jeg Flickr og det var ligesom lidt mere hot.

Så det endte med, at jeg oprettede en konto og uploaded nogle billeder. Så nu har jeg en flickr konto og en drøm. En drøm om bare en gang at opleve, at et af mine billeder blive opdaget og bliver bare lidt hot – bare en håndfuld kommentarer ville være nok.

Men jeg må nok indse, at det kommer til at tage sin tid. Der bliver uploaded +2000 billeder pr. minut på flickr. Og jeg må jo nok indrømme, at mine billeder blejner lidt ved siden af de topprofessionnelle billeder på flickr.

Den anden dag troede jeg, at det skete – lige efter, at jeg havde uploaded, blev et billede valgt som “favorit billede” – men der skete ikke mere.

Så jeg har stadig min drøm.

Tags: , ,

 

Om Mig

    Jeg hedder Lars Skøtt Chris­ten­sen. Jeg er gift og har 2 piger. Jeg arbejder som system­udvik­ler hos Unik System Design

    Jeg blev efter lang tids nyre­sygdom nyre­trans­planteret i 2001 og ønsker med denne blog, at give håb til dem der des­være stadig står på vente­listen til et nyt organ. Og samtidig vise alle andre at organ­dona­tion faktisk giver liv.

FlickR