Alt har en pris

Ξ august 7th, 2009 | → 0 Kommentarer | ∇ Sygdom |

Her i forsommeren har jeg haft nogle problemer med maven. Jeg havde mere eller mindre forstoppelse og diaré på samme tid. Sommetider mest det ene og andre gange mest det andet. Samtidig var jeg frygtelig træt og havde meget let ved at blive svimmel.

I starten troede jeg, at det snart gik over af sig selv. Men efterhånden synes jeg, at det lignede de symptomer man kan have når creatinet er højt. Jeg var blevet klar over, at jeg skulle til læge. Men da jeg troede, at det var et nyre problem og jeg skulle til kontrol på Skejby og ca. 14 dage – trak jeg tiden.
På Skejby stillede de nogle uddybende spørgsmål og jeg måtte svare ja de fleste. Ja jeg var træt, havde tabte mig, havde ikke altid appetit etc. Det eneste jeg kunne svare nej til var, at jeg havde blod i afføringen – i hvert fald ikke hvad jeg havde set.

Jeg kan ligeså godt indrømme det – jeg fik en skideballe. Jeg var gået alt for længe med og jeg fik streng besked på at gå til min egen læge hurtigst muligt. Dog ville de lige sende et brev først.

Det hele var sådan lidt mærkeligt – jeg kunne godt mærke at der var noget ”i luften”.

Jeg fik en tid hos lægen efter jeg havde sikre mig at brevet var kommet.

Hos lægen komme jeg igen i ”forhør” og til sidst komme det så uden omsvøb. ”Ja de symptomer du har, kan være tegn på kræft i tyktarmen og endvidere skriver de fra Skejby at du har en forøget risiko for kræft”.

Det havde jeg ikke set komme – jeg blev noget overrasket og selvfølgelig nervøs. Enden blev, at alle indledende undersøgelser blev droppet og jeg blev henvis til en kikket undersøgelse med det samme.

Kikket undersøgelsen viste ikke noget unormalt – så det hele endte fredeligt. Men det har godt nok sat nogle tanker i gang og givet en sommer med nervøsitet.

Jeg vidste jo godt, at medicinen giver en øget risiko for alle mulige og umulige sygdomme – også kræft og andre alvorlige sygdomme. Men det var alligevel noget af en forskrækkelse pludselig så at skulle til en knald eller fald undersøgelse.

Jeg kan selvfølgelig ikke lade være med at tænke på, hvornår der næste gang opstår en mistanke og om jeg til den tid er også er så heldig, at jeg klare frisag.

Men som det stod et sted – skal man huske på, at transplantation og den der af følgende medicin er livsforlængende og at bivirkninger skal ses i det lys. Kort sagt, hvis jeg ikke var transplanteret og tog medicinen var jeg sandsynligvis død, så derfor kan/må man acceptere de alvorlige bivirkninger.

Dette argument forstå jeg selvfølgelig godt – det den forståelse kan ikke ændre ved at det har været en rigtig ubehagelig oplevelse.

Tags: 

 

Om Mig

    Jeg hedder Lars Skøtt Chris­ten­sen. Jeg er gift og har 2 piger. Jeg arbejder som system­udvik­ler hos Unik System Design

    Jeg blev efter lang tids nyre­sygdom nyre­trans­planteret i 2001 og ønsker med denne blog, at give håb til dem der des­være stadig står på vente­listen til et nyt organ. Og samtidig vise alle andre at organ­dona­tion faktisk giver liv.

FlickR