Gadekamp

Ξ april 5th, 2008 | → 1 Comments | ∇ Min mening |

I dag var så dagen, hvor jeg var på gaden for at kæmpe for, at få flere til at tage stilling til organdonation. Det var en meget lærerig oplevelse. Jeg lærte, at mange absolut ikke ønsker at bliver konfronteret med spørgsmål omkring organdonation. Men jeg lærte også, at mange er helt afklaret, men bare ikke har fået sig taget sammen til at lade sig registerer. 

Den sidste gruppe fik idag den manglende anledning og vil sikkert lade sig registerer. For mig er den første gruppe mere interessant, for det er dem som fremtidige kampagner – efter min mening – skal rette sig imod. At spørge dem “Vil du være organdonor” – er det samme som “Vil du gerne dø”. Jeg tror, at man ville kunne opnå et bedre resultat ved at vende hele spørgsmålet om till noget i retning af “Vil du modtage et organ”. Hvis svaret på dette er ja – må man som konsekvens sige ja til organdonation.

Om ideen er brugbar i praksis må reklamefolk/psykologer afgøre. 

Tags: ,

 

One Response to ' Gadekamp '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Gadekamp '.

 1. Jacob said,

  on april 12th, 2008 at 12:27 pm

  Hej Lars.

  Det er stadig et stort tabu, det her med organdonatiton.

  Vi har diskuteret det lidt herhjemme og meningerne er vidt forskellige.

  Jeg ville da gerne registrer mig, men mine eventuelle efterladte mener ikke, at ens kropsdele skal deles ud til højre og venstre når man er død. Tror heller ikke der er nogen der vil have mine rygerlunger 😀

  Jeg overvejer dog kraftigt at melde mig som bloddonor igen. Jeg har været det før, men der var andre ting der gjorde, jeg ikke følte jeg havde tid.

  Men i hvertfald skal du have endnu en thumbs up, for at du gider at gå i kamp for en sag.

  Jacob

Giv en kommentar


Om Mig

  Jeg hedder Lars Skøtt Chris­ten­sen. Jeg er gift og har 2 piger. Jeg arbejder som system­udvik­ler hos Unik System Design

  Jeg blev efter lang tids nyre­sygdom nyre­trans­planteret i 2001 og ønsker med denne blog, at give håb til dem der des­være stadig står på vente­listen til et nyt organ. Og samtidig vise alle andre at organ­dona­tion faktisk giver liv.

FlickR