Organdonation

Ξ december 16th, 2007 | → 1 Kommentar | ∇ |

Efter en lang sygdomsperiode blev jeg nyretransplanteret i 2001. Organdonation er derfor et emne, der interesser mig meget. Egenligt er det mærkeligt, at så få er tilmeldt donorregisteret – for hvem vil sig nej til et nyt organ, hvis det bliver nødvendigt ?.

Jeg ville håbe, at langt flere ville tage stilling – jeg har intet ønske om at diktere et “ja” eller et “nej”, men jeg mener oprigtigt, at man skylder sig selv og sin familie at tage stilling. Hvis man ikke tager stilling risikere man, at stille sin familie i et frygteligt dilema – de skal tage stilling for et andet menneske. De skal give svar på noget, som de måske ikke kender svaret på og det midt i et kæmpe chok.

Derfor skal det lyde herfra – tag stilling og gør det idag !

Flere informationer kan fåes på Livet som gave og tilmelding til donorregistret på Sundhed.dk

One Response to ' Organdonation '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Organdonation '.

 1. Denny Toft said,

  on april 3rd, 2008 at 11:52 am

  jeg har været organdonor i mere end 25 år, og jeg mener, at det er vigtigt at man tager stilling, så ens efterladte ikke skal stå med sådan en beslutning oveni sorgen over tabet af en slægtning. For ca. 14 år siden, fik en i min familie brug for et nyt hjerte (hun fik et hjerte, og har det fint idag) men det var i sidste øjeblik. Det fik mig til at tænke på, at man måtte kunne gøre noget, for at få flere til at melde sig som organdonorer, og for at holde debatten igang, har jeg fremstillet en ORGANDONORNÅL, (lidt i stil med bloddonornålen). Ved at bære nålen, sender man et signal om, at man har taget stilling til organdonation, og netop det at tage stilling er vigtigt.
  Århus stifts tidende bragte i Dec. 2007 en artikel om ORGANDONORNÅLEN. Artiklen kan læses på dette link

  http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071216/AAS/633821965/1002

  Spørgsmål angående nålen kan rettes til mig på min mail.

  dennytoft@hotmail.com

  Denny Toft

Giv en kommentar


Om Mig

  Jeg hedder Lars Skøtt Chris­ten­sen. Jeg er gift og har 2 piger. Jeg arbejder som system­udvik­ler hos Unik System Design

  Jeg blev efter lang tids nyre­sygdom nyre­trans­planteret i 2001 og ønsker med denne blog, at give håb til dem der des­være stadig står på vente­listen til et nyt organ. Og samtidig vise alle andre at organ­dona­tion faktisk giver liv.

FlickR